به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی علم و صنعت، جهت شرکت در کمسیون مشترک اقتصادی و تجاری دو کشور ایران و ازبکستان آقای مهندس سیدمحمدطیبی و آقای مهندس محمد سلیمی مدیران مراکز ساخت و کنترل آلاینده های هوا طی روزهای 18 الی 24 آذرماه در کشور ازبکستان حضور داشتند.
آقای مهندس طیبی در خصوص این کمسیون و اهداف حضور جهاددانشگاهی علم و صنعت توضیحات ذیل را ارائه نمودند.
با توجه به سابقه حضور مرکز کنترل آلاینده ها در کشور ترکمنستان و انجام پروژه هایی در کارخانجات سیمان ترکمنستان از یک سوء و از سوی دیگرشرایط کشور ازبکستان به جهت سیاست های درهای باز و برنامه های توسعه ایی که این کشور از سه سال پیش در نظر گرفته، فرصت های مناسبی برای توسعه بازار، سرمایه گذاری وفروش را برای شرکت های زیادی در سرتاسر جهان گشوده است وشرکت های ایرانی بدلیل نزدیکی و مشترکات فرهنگی،پتانسیل حضور و مشارکت خوبی در پروژه های این کشور را پیدا نموده اند. لذا تمرکز ما در یک سال و نیم گذشته بر روی بازار این کشور بود و با حضور در همایش های تجاری و آشنایی با بازرگانان و شرکت های ایرانی که در کشور ازبکستان حضور داشته و استفاده از اطلاعات و تجربیات ایشان و مطالعات صورت گرفته، به این نتیجه رسیدیم قدم بعدی، حضور در این کشورجهت شناسایی و ایجاد ارتباط با بازار هدف بصورت مستقیم می باشد. لذا تمرکز بر روی صنعت سیمان و ارتباط با صاحبان، سرمایه گذارن و کارخانجات برای راه یابی به بازار این کشور هدف این ماموریت قرار گرفت و کمسیون مشترک اقتصادی دو کشور ایران و ازبکستان که در تاشکند برگذار می گردید، بهترین فرصت برای حضور در این کشور بود.
با هماهنگی های بعمل آمده مقرر شد تیم دو نفره جهاد دانشگاهی علم و صنعت در این کمسیون مشترک شرکت نماید و در تاریخ یکشنبه 98/9/18 اینجانب به اتفاق آقای مهندس سلیمی به همراه هیئت تجاری ایران عازم تاشکند شدیم.
در مدت حضور در ازبکستان موفق به دیدارها و جلسات زیادی با تجار، بازرگانان ازبکی، ایرانی، ترکمن مقیم در این کشور ، سفیران و کارگزاران اقتصادی دو کشور ایران و ازبکستان شدیم و زمینه های همکاری و ایجاد ارتباطات خوبی بوجود آمد. با توجه به اینکه این اولین سفر ما به ازبکستان بود توانستیم با همین ارتباطات بوجود آمده از دو کارخانه پتروشیمی نوایی و سیمان قزل قوم بازدید بعمل آوریم. این دو بازدید در استان نوایی که بین دو استان سمرقند و بخارا و از استانهای صنعتی و معدنی ازبکستان است بعمل آمد.
در این بازدیدها با مدیران و مهندسان دو کارخانه جلسات فنی و مذاکرات تخصصی جدی داشتیم،نتیجه این مذاکرات و جلسات زمینه ساز یک برنامه همکاری مشترک شده، که می بایست بطور جدی این فرصت ارزشمند بوجود آمده را پیگیری نمود.
در کنار کمسیون مشترک، نمایشگاهی برگذار گردید و در آن تعدادی از شرکت های ایرانی محصولات خود را ارائه نموده بودند.
چنانچه بتوان در این کشور به پروژه ای دست یافت این مزیت بالقوه وجود دارد که در کشورهای همسایه ازبکستان و روسیه بتوان فعالیت نمود و همچنین زمینه حضور دیگر محصولات و خدمات جهاد علم و صنعت نیز با توجه به برنامه توسعه این کشور بشدت وجود دارد. از مزیت های دیگر ازبکستان امنیت و نزدیکی فرهنگی با ایران می باشد و آشنایی قابل توجهی از مردم با زبان فارسی است.
این سفر که نتیجه تجربه ترکمنستان، بررسی یک و نیم ساله بازارهای آسیای میانه بود منجر به ارتباطات خوبی گردیده و الخصوص بازدید از یک کارخانه سیمان و پتروشیمی در اولین سفر و درخواست شرکت های سیمان و پتروشیمی برای ارائه نحوه کمک به آنها برای کنترل آلایندگی نیاز دارد تا برنامه ای منسجم و مستمر برای رسیدن به هدف داشته باشیم تا به اهداف مورد نظر برسیم.