به گزارش ایسنا، دکتر محمدباقر قالیباف در جریان بازدید خود از نمایشگاه توانمندی ها و دستاوردهای جهاد دانشگاهی در محل بوستان گفتوگو گفت: وظیفه دارم از عزیزانمان در جهاد دانشگاهی تشکر کنم و به آنها خداقوت می گویم؛ در بازدید امروز یکی از ویژگی های مهم بحث علمی و فناورانه بودن حوزه های مختلفی بود که مشاهده کردیم. همیشه ما بحث از متخصصان داخلی می کنیم؛ این نمایشگاه نمادی است که می شود با اطمینان به نیروی داخلی اتکا کرد. حتی در مواردی که نیاز به فناوری خارجی داریم در انتقال تکنولوژی با برندهای مهم دنیا همکاری شده و از ظرفیتهای آنها استفاده شده است .
غرفه های مختلف این نمایشگاه در دو سالن تهران و سالن گلستان مستقر هستند .
در سالن تهران، غرفههای علوم پایه و فنی و مهندسی؛ علوم پزشکی؛ کشاورزی و منابع طبیعی؛ پایگاه مرکز اطلاعات علمی (SID) ؛ دفتر تخصصی علوم انسانی، اجتماعی و هنر دایر شدهاند .
جهاددانشگاهی علم و صنعت نیز در غرفه علوم پایه و فنی و مهندسی مستقر می باشد.
دکتر حمیدرضا صادقمحمدی، معاون پژوهشی جهاددانشگاهی علم و صنعت درخصوص غرفه علوم پایه و فنیمهندسی در نمایشگاه دستاوردهای جهاد دانشگاهی به خبرنگار ایسنا گفت : این غرفه به صورت جزیرهای برپا شده که دستاوردهای واحدهای مختلف فعال در زمینه فنی و مهندسی عرضه کرده است .
وی افزود: واحدهای جهاد دانشگاهی خواجهنصیر، صنعتی شریف، صنعتی امیرکبیر، پژوهشکده محیط زیست و جهاد دانشگاهی خوزستان به صورت متمرکز و در یک غرفه، دستاوردهای خود را در معرض دید گذاشتهاند .
دکتر صادق محمدی با اشاره به کاربردهای متفاوت محصولات تولید شده، اظهار کرد: هرکدام از دستاوردهای واحدها در صنایع مختلف مثل ریلی، انرژی، کارخانجات تولیدی مس و فولاد کاربرد دارد .
وی با بیان اینکه عمده دستاوردهای موجب دور زدن تحریمها شده، گفت: اغلب تجهیزات ساخته شده تحریم هستند اما در ایران بومیسازی شدهاند. بخش خصوصی به دلیل نیاز به منابع مالی و طولانی بودن پروسه، تمایل چندانی برای ورود به این حوزه را ندارد .
معاون پژوهشی جهاددانشگاهی علم و صنعت گفت: تمامی دستاوردها مراحل تحقیق، توسعه و نمونهسازی را پشت سرگذاشتهاند .
محمدامین گراییلی، مدیر روابط عمومی جهاد دانشگاهی علم و صنعت نیز درباره فعالیت جهاددانشگاهی در حوزه نفت گفت : واحدهای گوناگون جهاد در حوزه نفت فعالیت میکنند. در چنین شرایطی باید گفت، جهاد دانشگاهی علم و صنعت بخشی از فعالیت جهاد در حوزه نفت به حساب میآید. فعالیت جهاد در حوزه نفت سبقهای طولانی دارد .
وی افزود: واحدهایی مثل جهاد دانشگاهی اهواز و جهاد دانشگاهی خواجهنصیر هم در این حوزه فعالیت میکنند .
گراییلی تصریح کرد: بازوهای نفتی دریایی و دکلهای حفاری خشکی بخشی از فعالیتهای جهاد را تشکیل میدهند. توانستهایم فناوری دکلهای حفاری را بومیسازی کنیم. همچنین جهاد دانشگاهی اهواز نیز در حوزه متههای حفاری فعالیت میکند .
وی با اشاره به فرآیند نمکزدایی از نفت خام توسط جهاددانشگاهی اظهار کرد: قدمت چاههای نفت زیاد است، هنگامی که نفت استخراخ میشود حاوی آب، املاح و ناخالصیهای دیگر است. برای اینکه نفت قابلیت کاربردی داشته باشد باید این املاح از آن جدا شود که به آن نمکزدایی میگویند .